AudioAficionado.org  

Go Back   AudioAficionado.org > Audio & Video > Home Theater

Home Theater Novice to Sublime

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-26-2018, 08:06 PM
80B's Avatar
80B 80B is offline
Listener in Training


 
Join Date: Apr 2009
Location: Saint Augustine
Posts: 2,197
Default Mac Mini to Sony TV delay

Little more than a year ago we upgraded our old Samsung 58" plasma TV to a 75" Sony XBR75X940D. Most of the time the TV is used as my computer monitor for my Mac Mini while playing music.

The Mac Mini is left running when I power down the system. So when I turn it back on again via my Logitech remote, I then touch the keyboard or click the mouse to wake up the computer.

The Mac Mini is connected directly to the TV with a HDMI cable. With the old TV, the screen would show immediately, but now the screen takes a few seconds to a minute for the image to show up on the TV, maybe 30-40% of the time, and after a matter of seconds most of the time vs. a minute. There's no noticeable pattern as to what is different when this occurs.

Wondering if anyone has any advice - not something I exactly lose sleep over, but could be better of course.
__________________
Speakers: KEF LS50s, McIntosh MC275 amp, McIntosh C2500 preamp. Sources: Apple Mac Mini and Clearaudio Innovation Wood turntable with 9" Universal tonearm and Da Vinci V2 cartridge RGPC 400 pro (2) WireWorld interconnects and speaker cable
Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2018, 06:36 AM
doggiehowser's Avatar
doggiehowser doggiehowser is online now
Senior Member
 
Join Date: May 2012
Location: Australia
Posts: 2,114
Default

Newer TVs seem to take longer to sync. Particularly the 18Gbps HDMI2.0 chipset
__________________
AcousSignThunderTA5000PurpleHeartNS WandMasterPearwoodII PSA DSD BHK ThielCS3.7SS2.2
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2018, 02:13 PM
PHC1 PHC1 is offline
Guest
 
Join Date: Apr 2009
Location: Pa
Posts: 19,524
Default

Have you tried a different HDMI cable? I’ve had issues with that in the past myself.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-28-2018, 06:56 PM
80B's Avatar
80B 80B is offline
Listener in Training


 
Join Date: Apr 2009
Location: Saint Augustine
Posts: 2,197
Default

Thanks guys, the older HDMI cable may be an accidental culprit. Been in the system for a while. Not exactly the most-beloved transmitter of signals, especially with its seemingly constant format updates.
__________________
Speakers: KEF LS50s, McIntosh MC275 amp, McIntosh C2500 preamp. Sources: Apple Mac Mini and Clearaudio Innovation Wood turntable with 9" Universal tonearm and Da Vinci V2 cartridge RGPC 400 pro (2) WireWorld interconnects and speaker cable
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Audioaficionado.org tested by Norton Internet Security

All times are GMT -4. The time now is 08:09 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
©Copyright 2009-2019 AudioAficionado.org.Privately owned, All Rights Reserved.
Audio Aficionado Sponsors
AudioAficionado Subscriber
AudioAficionado Subscriber
Inspire By Dennis Had
Inspire By Dennis Had
Harmonic Resolution Systems
Harmonic Resolution Systems
Wyred4Sound
Wyred4Sound
Dragonfire Acoustics
Dragonfire Acoustics
GIK Acoustics
GIK Acoustics
Esoteric
Esoteric
AC Infinity
AC Infinity
JL Audio
JL Audio
Acoustic Sciences Corportation
Acoustic Sciences Corportation
Legend Audio & Video
Legend Audio & Video
Audio by E
Audio by E
Canton
Canton
Bryston
Bryston
WireWorld Cables
WireWorld Cables
Stillpoints
Stillpoints
Bricasti Design
Bricasti Design
Furutech
Furutech
Shunyata Research
Shunyata Research
Accuphase
Accuphase