AudioAficionado.org  

Go Back   AudioAficionado.org > Manufacturers Forums > Aerial Acoustics

Aerial Acoustics Exceptional Performance

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #121  
Old 07-11-2015, 11:26 AM
Flyingyeff's Avatar
Flyingyeff Flyingyeff is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: South Florida
Posts: 25
Default

I've seen many comments about dual subs with the 7ts. Maybe I'm naive - but really would appreciate the help from the forum. I'm not quite sure how I set that up. My Classe ssp800 only can configure a 2.1(or 2.2 I guess) via digital processing. The sound quality is much better to me in pure analogue. Thus , I have my 2 ch setup with source xlr to Classe pre/pro xlr to my pass stereo amp (soon to be monos) and of course speaker cable to the 7ts. My other question then is - once I understand how to include the sub in analogue - can I use just one? I have a very good JL fathom f113. I understand that the low end is basically mono anyway. The sub is place opposite side of the room as the 7ts. I really would be grateful for some instruction in (somewhat) layman terms. Thanks !!
Reply With Quote
  #122  
Old 07-11-2015, 01:44 PM
2fastdriving's Avatar
2fastdriving 2fastdriving is online now
Senior Member


 
Join Date: Jan 2013
Location: Seattle, WA
Posts: 4,590
Default

Quote:
Originally Posted by Flyingyeff View Post
I've seen many comments about dual subs with the 7ts. Maybe I'm naive - but really would appreciate the help from the forum. I'm not quite sure how I set that up. My Classe ssp800 only can configure a 2.1(or 2.2 I guess) via digital processing. The sound quality is much better to me in pure analogue. Thus , I have my 2 ch setup with source xlr to Classe pre/pro xlr to my pass stereo amp (soon to be monos) and of course speaker cable to the 7ts. My other question then is - once I understand how to include the sub in analogue - can I use just one? I have a very good JL fathom f113. I understand that the low end is basically mono anyway. The sub is place opposite side of the room as the 7ts. I really would be grateful for some instruction in (somewhat) layman terms. Thanks !!
I don't know anything about your pre, but yes, you can definitely start out with one sub and decide on more later. Stereo subs are by no means "required".
__________________
--Marc

Audio Research Ref6 / Esoteric K-01X, G-02X, E-03, A-02 / Wilson Alexia / VPI Classic One / Lyra Kleos / Transparent Reference Gen5 / PS Audio P10 Power Plant / Shunyata Alpha / HRS S3 Isolation bases / Roon ROCK and Tidal
Reply With Quote
  #123  
Old 07-11-2015, 04:50 PM
Flyingyeff's Avatar
Flyingyeff Flyingyeff is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: South Florida
Posts: 25
Default

Thanks Marc, I figured as much. But other than splitting one of the xlr cables (pig tails) between the pre and amp, I don't know how to involve the sub in 2 ch analogue (no processing).
Reply With Quote
  #124  
Old 07-13-2015, 01:51 AM
2fastdriving's Avatar
2fastdriving 2fastdriving is online now
Senior Member


 
Join Date: Jan 2013
Location: Seattle, WA
Posts: 4,590
Default

Quote:
Originally Posted by Flyingyeff View Post
Thanks Marc, I figured as much. But other than splitting one of the xlr cables (pig tails) between the pre and amp, I don't know how to involve the sub in 2 ch analogue (no processing).
Don't you have an Xlr stereo line out? Just connect both channels to the f113, that's what I do.
__________________
--Marc

Audio Research Ref6 / Esoteric K-01X, G-02X, E-03, A-02 / Wilson Alexia / VPI Classic One / Lyra Kleos / Transparent Reference Gen5 / PS Audio P10 Power Plant / Shunyata Alpha / HRS S3 Isolation bases / Roon ROCK and Tidal
Reply With Quote
  #125  
Old 07-13-2015, 03:32 PM
Flyingyeff's Avatar
Flyingyeff Flyingyeff is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: South Florida
Posts: 25
Default

Actually I spoke to Carl at Classe...he said if I want analogue, usuing my SSP800 - the only way is a "Y" cable.
Reply With Quote
  #126  
Old 07-26-2015, 05:11 PM
Jagman Jagman is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 202
Default

I'm adding these speakers to my short list. Is my Mac MA8000 @ 300wpc a decent match?
Reply With Quote
  #127  
Old 07-28-2015, 03:42 PM
Yamaki's Avatar
Yamaki Yamaki is online now
Senior Member


 
Join Date: Feb 2013
Location: Way Out West
Posts: 4,558
Default

A "Y" cable would do the trick and they do make some nice ones on order at WireWorld.
__________________
-Michael
|HT-Audio|Sony 4K LED|Oppo|McIntosh D100 - MC501 - MR85 - MX135|Aerial Acoustics|JRiver|
Office|Yamaha|Denon|Yulong|Onkyo|Paradigm|
|Mstr Bdrm|Yamaha|Panasonic|NHT|
|Garage-Shop|Yamaha|
|Studio|Yamaha|JBL|
|Wireworld Everywhere|
Reply With Quote
  #128  
Old 08-04-2015, 03:53 PM
Sharp 1080's Avatar
Sharp 1080 Sharp 1080 is online now
Lifetime audio addict!

 
Join Date: Sep 2009
Location: Planet Earth
Posts: 358
Default

Quote:
Originally Posted by Flyingyeff View Post
Thanks Marc, I figured as much. But other than splitting one of the xlr cables (pig tails) between the pre and amp, I don't know how to involve the sub in 2 ch analogue (no processing).
This is all from memory so don't kill the messenger. Press the menu button on the left of the touchscreen and go to system setup. Then to whatever configuration you have setup for 2 channel. In that configuration, you can access the subwoofer menu. You need to go to the "more" button on the top right hand side of the touchscreen. Go to auxiliary and activate the second output and configure it for a 2nd subwoofer. one cable in the subwoofer output, the other cable into the auxiliary output. It walks you thru all of this in the manual. You did read the manual?
__________________
Source Esoteric K-01X
Preamp Audio Research Reference 10
Amplifier D"Agostino Progression monoblocks
Speaker Wilson Audio Maxx3,
Cables Transparent Reference speaker and Super I/C's. Transparent power cords
Power conditioning Transparent PowerIsolator
Isolation HRS
Room treatments Vicoustics
Reply With Quote
  #129  
Old 08-04-2015, 07:17 PM
Flyingyeff's Avatar
Flyingyeff Flyingyeff is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2015
Location: South Florida
Posts: 25
Default

Appreciate the help Sharp 1080. However that still yields a digital signal. I have that configured. It's "ok" but much sweeter running pure analogue in 2ch.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Audioaficionado.org tested by Norton Internet Security

All times are GMT -4. The time now is 05:04 AM.

Follow @AudioAficionado
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
ęCopyright 2009-2017 AudioAficionado.org.Privately owned, All Rights Reserved.
Audio Aficionado Sponsors
AudioAficionado Subscriber
AudioAficionado Subscriber
Fortress
Fortress
Harmonic Resolution Systems
Harmonic Resolution Systems
Sound Anchors
Sound Anchors
Audeze
Audeze
GIK Acoustics
GIK Acoustics
Esoteric
Esoteric
AC Infinity
AC Infinity
JL Audio
JL Audio
Acoustic Sciences Corportation
Acoustic Sciences Corportation
Legend Audio & Video
Legend Audio & Video
Audio by E
Audio by E
Canton
Canton
Bryston
Bryston
WireWorld Cables
WireWorld Cables
Stillpoints
Stillpoints
Bricasti Design
Bricasti Design
Furutech
Furutech
Shunyata Research
Shunyata Research
Accuphase
Accuphase