AudioAficionado.org  

Go Back   AudioAficionado.org > Audio & Video > Remote Control

Remote Control Power is Nothing without Control

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-06-2018, 12:27 PM
jdandy's Avatar
jdandy jdandy is offline
Merry Christmas to all



 
Join Date: Apr 2009
Location: North Central Florida
Posts: 52,782
Default Logitech Harmony Hub Setup, the SMART Universal Remote

The Logitech Harmony Hub allows you to easily connect your entire entertainment center together and control the whole thing with one remote or your smartphone!

https://www.youtube.com/watch?v=XgbdBfTUr30
__________________
Dan



STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, Shunyata Sigma spdif digital cable, Sonos Connect, PurePower 2000, Stillpoints, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Michell HR Power Supply, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Wireworld, Sonus faber Amati Anniversario
LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC75 (2), MR85, Magnum Dynalab 205, Simaudio MOON Neo 260D-T, Schiit Audio Yggdrasil, Aurender N100H, Shunyata Sigma USB cable, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, Nakamichi BX-300, Sony 60ES DAT, PS Audio P10, Furutech Flux 50, Sonos Connect, Stillpoints, Wireworld, Kimber, PMC EB1i, JL Audio f113
VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, Sony DTC-59ES DAT, McIntosh 4300V, JBL 4312A

Last edited by jdandy; 11-06-2018 at 08:28 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-06-2018, 01:45 PM
ssto5535's Avatar
ssto5535 ssto5535 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2015
Location: Idaho
Posts: 18
Default

Hi Dan, I have a Harmony Hub with the Companion remote and it has worked well for me. I have had it for about a year. The remote has great feel, it controls all of my HT devices well (even my 20 year old Marantz), and it was easy to set up. Having now used an RF remote + Hub, I could not go back to a directional IR control.

The only issue I have experienced with the hub is that it will often drop off my Wifi Network for a minute or two (there is no Ethernet connector on the back otherwise it would be wired in). I tried two different hubs, both experienced this issue. The workaround was to switch the Hub from using Wifi to control of my Roku to IR. IR works better anyways, the Roku receives IR remote signals more quickly than over Wifi so I can fast forward through commercials more quickly. Overall, Logitech tech support was helpful and easy to work with. I don't use smartphone control except to adjust remote settings occasionally.
__________________
Scott

Living Room: Focal 807V, Rotel RA-1520, Rotel RDD-1580 (USB), Transparent Musiclink Plus IC, PS Audio PPP, QED Silver Anniversary speaker cable, JRiver MC24, Technics SL-Q300 Turntable with Grado Prestige Green.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-06-2018, 01:53 PM
jdandy's Avatar
jdandy jdandy is offline
Merry Christmas to all



 
Join Date: Apr 2009
Location: North Central Florida
Posts: 52,782
Default

Scott.......Good to hear you are a satisfied Logitech customer. The Harmony Hub is quite sophisticated in its ability to provide and store all of the various remote commands and ingeniously create macros for the various viewing scenarios.
__________________
Dan



STUDIO - McIntosh C1000C/P, MC2301 (2), MR88, Aurender N10, Esoteric K-01X, Shunyata Sigma spdif digital cable, Sonos Connect, PurePower 2000, Stillpoints, Furutech Flux 50, Michell Gyro SE, Michell HR Power Supply, SME 309, Ortofon Cadenza Black, Wireworld, Sonus faber Amati Anniversario
LIVING ROOM - McIntosh C2300, MC75 (2), MR85, Magnum Dynalab 205, Simaudio MOON Neo 260D-T, Schiit Audio Yggdrasil, Aurender N100H, Shunyata Sigma USB cable, Micro Seiki DD40, Ortofon Cadenza Blue, Nakamichi BX-300, Sony 60ES DAT, PS Audio P10, Furutech Flux 50, Sonos Connect, Stillpoints, Wireworld, Kimber, PMC EB1i, JL Audio f113
VINTAGE - McIntosh MA230, Tandberg 3011A tuner, Olive 04HD, Sony DTC-59ES DAT, McIntosh 4300V, JBL 4312A
Reply With Quote
  #4  
Old 11-06-2018, 01:56 PM
Poppyhome's Avatar
Poppyhome Poppyhome is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Jersey
Posts: 870
Default

Yes I use the Harmony Elite with Alexa and it is awesome.

Simple to use and simple to program most any component.

Ron
__________________
A/V Processor: McIntosh MX-150. Amps: McIntosh MC207. Digital Sources: PS Audio DirectStream DAC, Bridge II, sonicTransporter i7 w/Roon, Oppo UDP-205. Phono Preamp: Gold Note PH-10. Analog Sources: Gold Note Pianosa, Donatello Gold. Speakers: Sonus faber Cremona Auditor M, Sonus faber Cremona Center M, Sonus Faber Wall Domus, JL Audio e112 Sub. Wires: DIY Speaker Cable Furez FZ102AS 10-2, Blue Jeans Cable LC-1 Audio Cables, Belden 1800F XLR, Monoprice HDMI and Power Cords. Power: PS Audio Quintet, Duet, Emotiva CMX-2.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-06-2018, 02:17 PM
SAPHANA's Avatar
SAPHANA SAPHANA is online now
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 211
Default

I have 4 Harmony hub/remote, from the $100 touch screen one to the $50 screenless one, to the simple 650, for my different systems. They do what they are supposed to do, even though I still think the non-smart 650 works best for most of my purposes.

When it comes to McIntosh systems, because of the existing triggers, many times I found harmony hub/remotes to be redundant or even cumbersome.

In my home, the only place where I really love the harmony hub, is my media room, because my equipments don't support trigger and are in my back so hard to point remotes to, and I have so many "scenarios" with so many different devices.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-06-2018, 02:26 PM
edkoz's Avatar
edkoz edkoz is online now
Senior Member


 
Join Date: Jun 2012
Location: north/western ny
Posts: 1,130
Default

Quote:
Originally Posted by Poppyhome View Post
Yes I use the Harmony Elite with Alexa and it is awesome.

Simple to use and simple to program most any component.

Ron
I have the same setup with Alexa. It works flawlessly. My sons were impressed that their dad had set up the system all by himself. What is nice I also control the lights as well with the alexa.
If you are thinking about getting a new remote, the Harmony Elite with the hub and Alexa should be on your short list.
Ed
__________________
2 Channel - Esoteric KO3, VPI Classic, C2300, MS300, MEN220, Bryston 7b SST, B&W 802D, JL F113 (2), MDA 1000, Olive 4HD, Sonos w/Remedy, WW Silver Eclipse ICs , Stillpoints Ultra mini, MR85 tuner, Aurender A10 server

Headphone listening
- Audeze LCD3 with Moon Audio Black Dragon Balanced cables, Sennheiser HD650, WW silver Eclipse Nano cable, Bryston BHA-1 amp


HT -
MX135, OPPO 103D, B&W CDM7, B&W center, Sony 65" LCD
Reply With Quote
  #7  
Old 11-06-2018, 07:24 PM
ptman ptman is offline
Music Nut

 
Join Date: Oct 2012
Location: St. Louis, MO
Posts: 39
Default

Agreed. I recently replaced most of my home theater gear (NAD M17 pre/pro, Cambridge Blu-Ray/4K, LG OLED) and also replaced my Philips remote with the Harmony Elite and Hub.

Easy to program, works very well...a little shy on customization compared to the upper level Philips, but also less than half the price, with more core features.

Very satisfied.
__________________
Two Channel
YG Acoustics Carmel
REL S/3 (pair)
BMC M2 Monoblocks
Bricasti M1 Limited Edition Gold
Laufer Teknik Memory Player 64 32 core
BMC BD1.1
Silver Circle Audio Pure Power One 3.0
Cables: Thales Line and Speaker, Stealth Audio Varidig V15T AES/EBU, WireWorld Platinum 7 USB, Waveform Fidelity HE MKIII Power, REL Bassline Subwoofers
Tweaks: Synergistic Research HFT/FEQ, Ansuz Sparkz TC, IsoAcoustic Gaia II speaker footers, Stillpoints Apertures and amp stands

Home Theater
Revel Performa I30, I20, C32, B15a
Lexicon MC-12Bv5
Lexicon LX-7
Marantz DV9500
PSAudio PowerDirector 3.5
Cables: Transparent
Reply With Quote
  #8  
Old 11-06-2018, 10:19 PM
Weirdcuba's Avatar
Weirdcuba Weirdcuba is online now
Senior Member


 
Join Date: Nov 2014
Posts: 1,873
Default

Not a fan. Canít get it to work reliably. Likely a user error, but just doesnít work every time I pick it up. More frustrating than if it never worked.
__________________
Main Rig: (waiting on room to be built)

Amplification > Accuphase A200 (2) / C3800 / C37
Sources > PS Audio DirectStream DAC > DirectStream Memory Player > Silenzio by -E- (via Roon/NAS) > Magnum-Dynalab > MD-108T SE / MD-205 > ClearAudio / Innovation / Universal > Lyra / Kleos
Speakers/Cables > TAD R-1 MKII > Verastarr Grand Illusion Statement Copper (1), Gold (1) // REL 212 SEs (2x)
Power > Accuphase PS 1230 (2) / 3 dedicated lines with PowerPorts
Foundation > Rix Rax > Hoodoo / Amp Stands > Stillpoints under as much as my bank account can then accommodate
IC/PC > Power // Verastarr Grand Illusion Statement HC, Grand Illusion Statement > ICs // Verastarr Grand Illusion Signature XLR > Digital // Verastarr Nemesis USB
Other > Audio Desk Systeme Vinyl Cleaner Pro

Rental (while the room is being built): Accuphase E650 replaces the C3800 and A200s. All of the other stuff above that's usable, except the turntable stuff. Using TAD CR-1s, rather than the R-1s.

Portables and Cans:

Cans > Sennheiser 800
IEMs > Westone W50, Bose QC20
Amplification > Auralic Taurus
Sources > Auralic Altair, Onkyo DP-X1
IC/SC/PC > Sennheiser Balanced / AQ Yukon XLRs / Shunyata Venom 3 (2) / Black Dragon Balanced


Kitchen:

KEF LS50 Wireless
Wyred4Sound Modded Sonos Connect
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2018, 11:02 PM
SAPHANA's Avatar
SAPHANA SAPHANA is online now
Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 211
Default Logitech Harmony Hub Setup, the SMART Universal Remote

Some devices have Linux as operating systems so need a long time to start. For those devices, sometimes Harmony does not work well, especially if you want to program your device to switch to a specific mode once itís started. The delay settings do not work all the times in this situation.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-06-2018, 11:08 PM
Poppyhome's Avatar
Poppyhome Poppyhome is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: New Jersey
Posts: 870
Default

Quote:
Originally Posted by SAPHANA View Post
Some devices have Linux as operating systems so need a long time to start. For those devices, sometimes Harmony does not work well, especially if you want to program your device to switch to a specific mode once itís started. The delay settings do not work all the times in this situation.
You can delay up to 60 seconds and can adjust the component sequence order.

Ron
__________________
A/V Processor: McIntosh MX-150. Amps: McIntosh MC207. Digital Sources: PS Audio DirectStream DAC, Bridge II, sonicTransporter i7 w/Roon, Oppo UDP-205. Phono Preamp: Gold Note PH-10. Analog Sources: Gold Note Pianosa, Donatello Gold. Speakers: Sonus faber Cremona Auditor M, Sonus faber Cremona Center M, Sonus Faber Wall Domus, JL Audio e112 Sub. Wires: DIY Speaker Cable Furez FZ102AS 10-2, Blue Jeans Cable LC-1 Audio Cables, Belden 1800F XLR, Monoprice HDMI and Power Cords. Power: PS Audio Quintet, Duet, Emotiva CMX-2.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Audioaficionado.org tested by Norton Internet Security

All times are GMT -4. The time now is 09:45 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
©Copyright 2009-2019 AudioAficionado.org.Privately owned, All Rights Reserved.
Audio Aficionado Sponsors
AudioAficionado Subscriber
AudioAficionado Subscriber
Inspire By Dennis Had
Inspire By Dennis Had
Harmonic Resolution Systems
Harmonic Resolution Systems
Wyred4Sound
Wyred4Sound
Dragonfire Acoustics
Dragonfire Acoustics
GIK Acoustics
GIK Acoustics
Esoteric
Esoteric
AC Infinity
AC Infinity
JL Audio
JL Audio
Acoustic Sciences Corportation
Acoustic Sciences Corportation
Legend Audio & Video
Legend Audio & Video
Audio by E
Audio by E
Canton
Canton
Bryston
Bryston
WireWorld Cables
WireWorld Cables
Stillpoints
Stillpoints
Bricasti Design
Bricasti Design
Furutech
Furutech
Shunyata Research
Shunyata Research
Accuphase
Accuphase