AudioAficionado.org  

Go Back   AudioAficionado.org > Manufacturers Forums > Infinity Speakers

Infinity Speakers Pursuit of Perfect Sound

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-29-2014, 07:59 AM
crwilli's Avatar
crwilli crwilli is online now
Racing Hoopties


 
Join Date: Feb 2013
Location: Bluffton SC
Posts: 8,577
Default Trouble shooting help?

I am getting an intermittent rattle in the right woofer column of my Betas. It sometimes happens at higher levels and of course, when there is high levels of deep bass. However, I cannot always reproduce it even under identical circumstances.

So is it in the Servo woofer or in the servo EQ controller or perhaps something else?

Could it be temperature related? Eg after they are driven for a while?

I appreciate these are old and few if any of you have ever seen them or heard them.

Craig
__________________
Main room - Sonus Faber Stradivari, JL Audio F113v2 & CR-1 Crossover, McIntosh MC2301 Amplifiers, Bricasti M21 PreAmp & DAC, SilenZio v.2 Audio by -E- Media Server (running ROON), GigaFoil v4, Keces P3 with Ghent PC, 9 M Supra Cat 8+ and 0.65 M Revelation Audio ethernet cables, Shunyata Denali 6000/S v2 with Venom Defender, PS Audio Dectet. Sonore Optical Modules, iFI LPS. Ubiquiti Edge Router X-SFP, iFI LPS.

Stillpoint Apertures, Minis and Ultra SS footers, GIK Bass Traps, Vicoustics Waveguide panels, WW Gold Eclipse 7 SCs, WW Silver Electra 7 PCs, WW Silver Eclipse 7 ICs; 3 X 20 Amp Power lines, 3 Sound Anchor stands, PS Audio Powerports and numerous Noise Harvesters. Furutech Flex 50, Cable risers, HRS dampeners
Reply With Quote
  #2  
Old 10-29-2014, 10:49 AM
David S. David S. is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 103
Default

Awesome speakers! I spent hours and hours listening to Betas at a shop down in Orlando many years back.

Any chance you can isolate it to just one woofer in the column? It certainly could be a servo related issue, but possibly one or more drivers has a slightly sagging suspension due to age? If that turns out to be the case, you might be able to remove the offending driver & re-mount it after rotating it 180 degrees.

Hope you get everything back to perfect, and enjoy them for many more years!
Reply With Quote
  #3  
Old 10-29-2014, 11:47 AM
crwilli's Avatar
crwilli crwilli is online now
Racing Hoopties


 
Join Date: Feb 2013
Location: Bluffton SC
Posts: 8,577
Default

Yeah, duh, I will switch the column sides! Good idea. Thanks!
__________________
Main room - Sonus Faber Stradivari, JL Audio F113v2 & CR-1 Crossover, McIntosh MC2301 Amplifiers, Bricasti M21 PreAmp & DAC, SilenZio v.2 Audio by -E- Media Server (running ROON), GigaFoil v4, Keces P3 with Ghent PC, 9 M Supra Cat 8+ and 0.65 M Revelation Audio ethernet cables, Shunyata Denali 6000/S v2 with Venom Defender, PS Audio Dectet. Sonore Optical Modules, iFI LPS. Ubiquiti Edge Router X-SFP, iFI LPS.

Stillpoint Apertures, Minis and Ultra SS footers, GIK Bass Traps, Vicoustics Waveguide panels, WW Gold Eclipse 7 SCs, WW Silver Electra 7 PCs, WW Silver Eclipse 7 ICs; 3 X 20 Amp Power lines, 3 Sound Anchor stands, PS Audio Powerports and numerous Noise Harvesters. Furutech Flex 50, Cable risers, HRS dampeners
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2014, 09:11 PM
crwilli's Avatar
crwilli crwilli is online now
Racing Hoopties


 
Join Date: Feb 2013
Location: Bluffton SC
Posts: 8,577
Default

I found another track, level, etc combination where my right column was displaying an intermittent 'pop' so I switched the columns and played that track over and over again. Geesh, the pop never came back.
Soo, I am just listening to music and not looking for gremlins. Oh the joy of 25 yr old speakers!

Sent from my iPad using A.Aficionado
__________________
Main room - Sonus Faber Stradivari, JL Audio F113v2 & CR-1 Crossover, McIntosh MC2301 Amplifiers, Bricasti M21 PreAmp & DAC, SilenZio v.2 Audio by -E- Media Server (running ROON), GigaFoil v4, Keces P3 with Ghent PC, 9 M Supra Cat 8+ and 0.65 M Revelation Audio ethernet cables, Shunyata Denali 6000/S v2 with Venom Defender, PS Audio Dectet. Sonore Optical Modules, iFI LPS. Ubiquiti Edge Router X-SFP, iFI LPS.

Stillpoint Apertures, Minis and Ultra SS footers, GIK Bass Traps, Vicoustics Waveguide panels, WW Gold Eclipse 7 SCs, WW Silver Electra 7 PCs, WW Silver Eclipse 7 ICs; 3 X 20 Amp Power lines, 3 Sound Anchor stands, PS Audio Powerports and numerous Noise Harvesters. Furutech Flex 50, Cable risers, HRS dampeners
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2014, 09:14 PM
cmalak's Avatar
cmalak cmalak is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7,602
Default

Does it happen when you play both digital and LPs or only LPs?
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2014, 09:31 PM
crwilli's Avatar
crwilli crwilli is online now
Racing Hoopties


 
Join Date: Feb 2013
Location: Bluffton SC
Posts: 8,577
Default

Quote:
Originally Posted by cmalak View Post
Does it happen when you play both digital and LPs or only LPs?
interesting question Cyril but I haven't played an LP since I got my Silenzio.

Sent from my iPad using A.Aficionado
__________________
Main room - Sonus Faber Stradivari, JL Audio F113v2 & CR-1 Crossover, McIntosh MC2301 Amplifiers, Bricasti M21 PreAmp & DAC, SilenZio v.2 Audio by -E- Media Server (running ROON), GigaFoil v4, Keces P3 with Ghent PC, 9 M Supra Cat 8+ and 0.65 M Revelation Audio ethernet cables, Shunyata Denali 6000/S v2 with Venom Defender, PS Audio Dectet. Sonore Optical Modules, iFI LPS. Ubiquiti Edge Router X-SFP, iFI LPS.

Stillpoint Apertures, Minis and Ultra SS footers, GIK Bass Traps, Vicoustics Waveguide panels, WW Gold Eclipse 7 SCs, WW Silver Electra 7 PCs, WW Silver Eclipse 7 ICs; 3 X 20 Amp Power lines, 3 Sound Anchor stands, PS Audio Powerports and numerous Noise Harvesters. Furutech Flex 50, Cable risers, HRS dampeners
Reply With Quote
  #7  
Old 10-31-2014, 09:33 PM
cmalak's Avatar
cmalak cmalak is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7,602
Default

I ask because sometimes, you will get acoustic feedback from the TT that causes the woofer bins to rumble like crazy in which case you might need to either try isolating the table better or using a subsonic filter but it sounds like it's not TT related. Thought it might be worth a try
Reply With Quote
  #8  
Old 10-31-2014, 09:49 PM
crwilli's Avatar
crwilli crwilli is online now
Racing Hoopties


 
Join Date: Feb 2013
Location: Bluffton SC
Posts: 8,577
Default

Quote:
Originally Posted by cmalak View Post
I ask because sometimes, you will get acoustic feedback from the TT that causes the woofer bins to rumble like crazy in which case you might need to either try isolating the table better or using a subsonic filter but it sounds like it's not TT related. Thought it might be worth a try
great minds think alike. I already have the high pass filter at 30 Hz to avoid the issue with LP rumble. But this isn't rumble, it is an intermittent pop. Thanks for trying!

Sent from my iPad using A.Aficionado
__________________
Main room - Sonus Faber Stradivari, JL Audio F113v2 & CR-1 Crossover, McIntosh MC2301 Amplifiers, Bricasti M21 PreAmp & DAC, SilenZio v.2 Audio by -E- Media Server (running ROON), GigaFoil v4, Keces P3 with Ghent PC, 9 M Supra Cat 8+ and 0.65 M Revelation Audio ethernet cables, Shunyata Denali 6000/S v2 with Venom Defender, PS Audio Dectet. Sonore Optical Modules, iFI LPS. Ubiquiti Edge Router X-SFP, iFI LPS.

Stillpoint Apertures, Minis and Ultra SS footers, GIK Bass Traps, Vicoustics Waveguide panels, WW Gold Eclipse 7 SCs, WW Silver Electra 7 PCs, WW Silver Eclipse 7 ICs; 3 X 20 Amp Power lines, 3 Sound Anchor stands, PS Audio Powerports and numerous Noise Harvesters. Furutech Flex 50, Cable risers, HRS dampeners
Reply With Quote
  #9  
Old 10-31-2014, 10:09 PM
cmalak's Avatar
cmalak cmalak is offline
Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 7,602
Default

Quote:
Originally Posted by crwilli View Post
great minds think alike. I already have the high pass filter at 30 Hz to avoid the issue with LP rumble. But this isn't rumble, it is an intermittent pop. Thanks for trying!

Sent from my iPad using A.Aficionado
You're 10 steps ahead of me Good luck. Hope you can find the source of the issue and rectify
Reply With Quote
  #10  
Old 11-17-2015, 10:42 PM
Rha Rha is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Idaho
Posts: 5
Default

Question for crwilli… did you solve your problem? I developed a buzz in one woofer tower that I've tracked to the Servo crossover. Changed out amps and the buzz remained. Switched woofer towers and the buzz stayed on the same side. Switched leads from the Servo and the buzz switched. Looking for any guidance you might give. Thanks.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Audioaficionado.org tested by Norton Internet Security

All times are GMT -4. The time now is 07:42 PM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
©Copyright 2009-2019 AudioAficionado.org.Privately owned, All Rights Reserved.
Audio Aficionado Sponsors
AudioAficionado Subscriber
AudioAficionado Subscriber
Inspire By Dennis Had
Inspire By Dennis Had
Harmonic Resolution Systems
Harmonic Resolution Systems
Wyred4Sound
Wyred4Sound
Dragonfire Acoustics
Dragonfire Acoustics
GIK Acoustics
GIK Acoustics
Esoteric
Esoteric
AC Infinity
AC Infinity
JL Audio
JL Audio
Add Powr
Add Powr
Legend Audio & Video
Legend Audio & Video
Audio by E
Audio by E
Canton
Canton
Bryston
Bryston
WireWorld Cables
WireWorld Cables
Stillpoints
Stillpoints
Bricasti Design
Bricasti Design
Furutech
Furutech
Shunyata Research
Shunyata Research
Accuphase
Accuphase