AudioAficionado.org  

Go Back   AudioAficionado.org > Manufacturers Forums > MBL, dCS, Goldmund, Gryphon etc

MBL, dCS, Goldmund, Gryphon etc Ultra High End Equipment

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 04-11-2019, 08:44 AM
Still-One's Avatar
Still-One Still-One is offline
It is turned down!!!!


 
Join Date: Apr 2009
Location: Milford, MI
Posts: 31,652
Default

Quote:
Originally Posted by ktliao88 View Post
I recently purchased some MQA CDs but unfortunately they are not recognized by Rossini Player. It seems Rossini player only play MQA through files. MQA CD will be played as regular 16/44.1 CD.

I am a bit disappointed about Rossini player's limited MQA function. Hope dCS will improve in future firmware update.
You should be able to burn the file to your server and then play it thru the Rossini and get the MQA output.
__________________
Jim

AMP's: Momentum M-400's
Pre-amp: D'Agostino Momentum HD
Digital:dCS Vivaldi DAC, Clock & Upsampler
Analog:SME 20/3 , Esoteric E-03, Benz Ruby
Speakers: Wilson Alexandria X2 Series 2
Cables: Transparent Opus Speaker & Interconnects & Power Cords
Cables on Digital Shunyata
Reply With Quote
  #32  
Old 04-11-2019, 12:37 PM
ktliao88 ktliao88 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by Still-One View Post
You should be able to burn the file to your server and then play it thru the Rossini and get the MQA output.
Yes I have ripped all of them into my server and get MQA output through Roon.

However, I play CD very often. Since Rossini Player can not play sacd, I thought MQA CD can be a replacement in the future.
__________________
B&W 802D3, dCS Rossini Player/Clock, Accuphase DP85 C3850 A200, Siltech/Tara Labs
Reply With Quote
  #33  
Old 04-11-2019, 03:20 PM
imprezap2's Avatar
imprezap2 imprezap2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Netherlands
Posts: 1,059
Default

I have asked this question to dCS already, a physical MQA CD will not work at the moment, dCS say it is possible to make it work but it is not on their agenda.

If more request's will reach dCS, they might put it on their agenda for the next upgrade.
__________________
Aavik U-300, dCS Rossini, Magico V3, Oppo BDP 103D, Aurender N10, Ansuz Mainz D2
Reply With Quote
  #34  
Old 04-17-2019, 04:36 AM
ktliao88 ktliao88 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by jpspock View Post
No more comments on the new version 2.0 ?
I had chance to audit version 1.0x Rossini in my house. Compared to my Accuphase DP-85 sacd player, Rossini Player provides better airy, detailed, and analog-like sound. I was impressed and finally placed order for Rossini Player/clock.

My Rossini player/clock arrived with version 2.0. New Rossini sounds a little bit thin on my system. It is good for string music but not good for vocal. With this tonal I am more comfortable with DP-85 rather than Rossini. I thought I probably had wrong decision of this upgrade.

I struggled with testing cables and speakers positioning to improve the mid tonal. Few weeks later, it seems miracles happened. The amazing Rossini comes back.

I'm wondering what makes this Rossini to be different. Burn in, speakers placement, cables, filters/mapping setup .... Anyway, I am happy with Rossini now.
__________________
B&W 802D3, dCS Rossini Player/Clock, Accuphase DP85 C3850 A200, Siltech/Tara Labs

Last edited by ktliao88; 04-17-2019 at 01:31 PM.
Reply With Quote
  #35  
Old 04-17-2019, 04:53 AM
imprezap2's Avatar
imprezap2 imprezap2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Netherlands
Posts: 1,059
Default

You can always go back to the previous mapping (MAP 2 is the same as before the upgrade)

In my system I definitly prefer MAP 1 over MAP 2.

Olaf
__________________
Aavik U-300, dCS Rossini, Magico V3, Oppo BDP 103D, Aurender N10, Ansuz Mainz D2
Reply With Quote
  #36  
Old 04-17-2019, 01:39 PM
ktliao88 ktliao88 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 36
Default

I switch upsampling/mapping/filters very often. If Rossini controller app provides quick button for combo selection that will be wonderful.
__________________
B&W 802D3, dCS Rossini Player/Clock, Accuphase DP85 C3850 A200, Siltech/Tara Labs
Reply With Quote
  #37  
Old 04-17-2019, 03:32 PM
Audio 1's Avatar
Audio 1 Audio 1 is offline
Senior Member


 
Join Date: Jun 2009
Location: Naples, Florida
Posts: 1,438
Default

Quote:
Originally Posted by ktliao88 View Post
I switch upsampling/mapping/filters very often. If Rossini controller app provides quick button for combo selection that will be wonderful.

The Rossini app does allow you to do this very easily.
__________________
Buddy


Audio Research Ref. 160 Amps
Ref. 6 Pre, Ref. 3 Phono-Pre
Wilson Audio Alexia 2 speakers
DCS Rossini DAC
DCS Rossini Clock
DCS Paganini Transport
Transparent Reference Power Isolator
Shunyata Denali 200T Power Conditioner
VPI HW-40 Turntable w/ Lyra Etna cartridge
AMG Giro Turntable w/AMG Teatro cartridge
Silenzio V.3
Schiit Mjolnir 2 HPA + Audeze LCD X headphones
Adona Equipment Rack and Amp Stands
Furutech Outlets and Plates + NCF Booster
Transparent cable
Reply With Quote
  #38  
Old 04-17-2019, 03:46 PM
schneice's Avatar
schneice schneice is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2012
Location: Heights - Houston, TX
Posts: 282
Default

You can save “configurations” and load them as needed. I played around a lot initially and found that for all Roon there is one setup I like. And then have another more heavily filtered I use if I am using YouTube for video.
__________________
Roon - DCS Rossini - ARC REF250SE - YG Sonja 2.2
Reply With Quote
  #39  
Old 04-17-2019, 04:23 PM
jpspock jpspock is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Brussels
Posts: 201
Default

Did you ask to dcs if it is well the case ?
Reply With Quote
  #40  
Old 04-17-2019, 06:26 PM
ktliao88 ktliao88 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 36
Default

Quote:
Originally Posted by schneice View Post
You can save “configurations” and load them as needed. I played around a lot initially and found that for all Roon there is one setup I like. And then have another more heavily filtered I use if I am using YouTube for video.
"Configurations" only save/load for upsampling and filters. The mapper setup will not be effected.

For some ancient albums I use map2.
__________________
B&W 802D3, dCS Rossini Player/Clock, Accuphase DP85 C3850 A200, Siltech/Tara Labs
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Audioaficionado.org tested by Norton Internet Security

All times are GMT -4. The time now is 06:53 AM.



Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
©Copyright 2009-2019 AudioAficionado.org.Privately owned, All Rights Reserved.
Audio Aficionado Sponsors
AudioAficionado Subscriber
AudioAficionado Subscriber
Inspire By Dennis Had
Inspire By Dennis Had
Harmonic Resolution Systems
Harmonic Resolution Systems
Wyred4Sound
Wyred4Sound
Dragonfire Acoustics
Dragonfire Acoustics
GIK Acoustics
GIK Acoustics
Esoteric
Esoteric
AC Infinity
AC Infinity
JL Audio
JL Audio
Acoustic Sciences Corportation
Acoustic Sciences Corportation
Legend Audio & Video
Legend Audio & Video
Audio by E
Audio by E
Canton
Canton
Bryston
Bryston
WireWorld Cables
WireWorld Cables
Stillpoints
Stillpoints
Bricasti Design
Bricasti Design
Furutech
Furutech
Shunyata Research
Shunyata Research
Accuphase
Accuphase